Preživeti v tajgi - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Preživeti v tajgi

Preživeti v tajgi
 • Redna cena:

  27,00 €

 • Popust:

  1,35 € (5%)

 • Spletna cena:

  25,65 €

 • Avtor:

  Vasilij Peskov

 • Založba:

  Zelo lepo

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Preživeti v tajgi je neverjetna zgodba sibirske družine zunaj civilizacije.
Dokumentarna knjiga pripoveduje o družini starovercev, ki je pol stoletja živela odrezana od civilizacije in jo je znanstvena odprava le po naključju odkrila iz zraka. Gre za nenavadno pustolovščino v enem zadnjih nedotaknjenih delov sveta.

Trda vezava, 15 x 21,5 cm, 206 strani.

Ko so ruski geologi konec sedemdesetih let s helikopterjem leteli nad neobljudeno tajgo, so odkrili nekaj nenavadnega: kakih 250 kilometrov od najbližjega naselja so zagledali majhno kolibo, poleg nje pa njivo s krompirjem. Za to je izvedel časnikar Vasilij Peskov, postal radoveden in se ob prvi priložnosti podal v to komajda dostopno divjino. Tam je naletel na družino starovercev: starega moža in njegove štiri otroke, ki razen svojih staršev niso nikoli videli drugih ljudi. Lykovi, kot so se pisali, so pol stoletja živeli zunaj civilizacije. Ravnali so se po veri, ki je ohranjala obrede iz 17. stoletja. Peskov je pisal o težavnem vsakdanjiku puščavniškega življenja v negostoljubnem okolju in pripoveduje o nenavadni usodi najmlajše hčere Agafje Lykove, ki je iz družine edina preživela in živi sama prostovoljno v tajgi.

O avtorju:
Vasilij je bil eden izmed urednikov pri časopisu "Komsomolska pravda". Več kot deset let se je redno odpravljal na težavno pot v samotni del tajge, da bi obiskal družino Lykovih in opisal njihovo puščavniško življenje.