Količina:

0


Znesek:

0,00

Medenjaček

Medenjaček
  • Redna cena:

    6,00 €

  • Popust:

    0,30 € (5%)

  • Spletna cena:

    5,70 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Medenjaček je ena izmed najpomembnejših in najbolj poznanih zgodb iz svetovne zakladnice klasičnih pripovedk.
Zgodba je preprosta: Starka naredi medenjačka, ta pa ji kaj kmalu pobegne skozi okno. Za njim se zapodijo starka, starček, kača, mačka in štorklja. Slednji trije bi ga s slastjo pojedli, a ga ne ujamejo. Na koncu ga premetena lisica ujame z zvijačno prijaznostjo.

Trda vezava, 25,5 x 24,5 cm, 30 strani.

Redna cena: 12,90 €

Knjiga je nadvse primerna za otroke, stare 2-9 let. Očara jih s ponavljanjem osrednjega motiva, nizanjem živali. Dodajanje živali in s tem večanje množice, ki lovi medenjačka, povečuje otrokovo vznemirjenje, ki se stopnjuje do vrhunca. Zgodba sama je, kot je v vseh dobrih starih zgodbah ljudskega izročila, seveda skrbno zakrit nauk, ki otroke svari pred begom od staršev in jim na pravljični način prikazuje, kaj se jim zgodi, ko pobegnejo iz varnega starševskega naročja v roke prijaznega tujca.
V zgodbo je z ilustracijo izjemno dobro ujet prikaz treh višinskih perspektiv živali (plazeče kače, mačke in štorklje v zraku). Kvaliteto slikanici daje tudi igra besedila in ilustracije, ki ju ilustratorka premišljeno poveže, tako da besedilo sámo na določenih straneh sooblikuje ilustracijo. Vključeni so tudi mnogi onomatopoetični elementi, ki otroka s svojim zvokovnim efektom še dodatno vživijo v zgodbo.
Knjiga je zaradi ustvarjalnih možnosti, ki jih nudi sama zgodba, in napetosti zgodbe, ki zlahka pritegne pozornost otrok, po vsem svetu zelo priljubljena med vzgojiteljicami in učiteljicami nižjih razredov osnovne šole.