Prebujenje - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Prebujenje

Prebujenje
 • Redna cena:

  14,90 €

 • Popust:

  7,45 € (50%)

 • Spletna cena:

  7,45 €

 • Avtor:

  Kate Chopin

 • Založba:

  KMŠ, Hiša knjig

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Prebujenje je zgodba o ženski, ki se je upala konec 19. stol. postaviti po robu tradicionalni družbi ameriškeg ajuga in zase zahtevati drugačno življenje. Navidezna sreča Edninega zakona se razblini, ko med preživljanjem poletnih počitnic na morju spozna mladega Roberta in se vanj zaljubi. V njej se prebudita strast in veselje do umetniškega ustvarjanja, ki ju ob možu ni čutila.
Zave se, da je sebe dolga leta postavljala na drugo mesto, da bi ugodila pričakovanjem družbe. Ker po spoznanju ni več poti nazaj, si mora Edna izboriti nov prostor zase in najti nove načine izražanja čustev, saj je zakonsko življenje in materinstvo osebnostno ne izpolnjujeta. Knjiga je ob izidu leta 1899 zaradi tematike doživela oster odziv, kasneje pa se ej uveljavila prav zaradi odpiranja vprašanj o mestu ženske v družbi in liričnega sloga.

Mehka vezava, 14,5 x 20 cm, 143 strani.