Količina:

0


Znesek:

0,00

Lutke iz sedmega nadstropja*

Lutke iz sedmega nadstropja*
  • Redna cena:

    19,90 €

  • Popust:

    1,00 € (5%)

  • Spletna cena:

    18,91 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Lutke iz sedmega nadstropja je slovensko-angleška slikanica iz zbirke Spominčice. Že tri dni je deževalo in to je bil zelo slab začetek počitnic. Težki sivi oblaki so se zleknili nad mestom in všeč jim je bilo stresati enkrat debele in drugič malo bolj drobne dežne kaplje po strehah, cestah in parkih.

It had been raining for three days which was a very bad beginning for summer vacation. Dark gray clouds held the city in their grip and seemed to enjoy spraying the rooftops, the streets, and the parks with sometimes great big raindrops and sometimes slightly smaller ones.

Trda vezava, 21 x 22 cm, 49 + 49 strani.

O AVTORJU
Slavko Pregl (1945), po izobrazbi diplomirani ekonomist, se že vso svojo poklicno pot ukvarja s tiskanimi mediji: bil je član uredniškega odbora Tribune, sodelavec Mladine in Pavlihe, glavni in odgovorni urednik Mladine, nato je služboval na različnih mestih v Mladinski knjigi, pretežno vezanih na poslovanje s tujino. Kasneje je pridobil status samozaposlenega v kulturi, poklic pisatelj, v letu 2009 pa je postal direktor Javne agencije za knjigo. Od konca leta 2007 je predsednik Društva slovenskih pisateljev in predsednik Sveta Narodne galerije, pred tem je bil predsednik Društva slovenskih založnikov, predsednik Sveta za kulturo pri Vladi Republike Slovenije, med letoma 2002 in 2008 je bil predsednik Društva Bralna značka Slovenije.
Pregl je eden tistih slovenskih mladinskih prozaistov, ki svojo popularnost med mladimi bralci nedvomno stopnjuje že od prvega izdanega dela (Odprava zelenega zmaja, 1976), doslej pa je v knjižni obliki izšlo že blizu trideset različnih del, seveda če ne upoštevamo ponatisov in prevodov. Tematika neproblematičnega otroštva, polnega avanturizma, močno podkrepljena s komiko, predstavlja največjo privlačnost Preglove mladinske književnosti, v zadnjih nekaj letih pa se avtor posveča predvsem najstniškim problemom, nasilju med vrstniki, opozarjanju na problem droge in razslojevanju družbe.