Rdeča luna, ANTOLOGIJA SODOBNE BRAZILSKE LIRIKE - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Rdeča luna

ANTOLOGIJA SODOBNE BRAZILSKE LIRIKE

Rdeča luna
 • Redna cena:

  19,90 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,90 €

 • Avtor:

  več avtorjev

 • Založba:

  Sodobnost International

 • Prevajalec:

  Müller Pograjc, Medvedšek, Markič

 • Datum izida:

  25.02.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Rdeča luna - antologija sodobne brazilske lirike
Rdeča luna prinaša izbor žareče brazilske lirike, ki je v antogiji predstavljena skozi pesniški univerzum devetih najvitalnejših pesnikov in pesnice in predstavlja tri obdobja sodobnega brazilskega poetičnega ustvarjanja. Teme, ki se jih pesniki lotevajo so raznolike in kontroverzne kot dežela sama, zajemajo pa praktično vse segmente našega bivanjskega sveta, vse od najintimnejših in navidezno najmanj pomembnih, kot so so mravlji, kuščarji in ribe, do obsežnejših, kot so upor proti politični surovosti in krivičnosti sistema, vseobsegajoče spraševanje o odsotnosti smisla življenja ter človekov odnos do boga.
Nekatere teme so predstavljene skozi prizmo iskrivega humorja in svojevrstne odmaknjenosti od profanega sveta.
Antologijo opredeljuje slogovna raznolikost, pri čemer ostajajo nekateri avtorji bolj ali manj na polju tradicionalnega, druge opredeljuje večja stopnja eksperimentalnosti, nekateri pa tradicionaliem uspešo združujejo z očitnim modernizmom.
Glede na dejstvo, da je brazilska lirika v slovenskem govornem področju slabo zastopana, Rdeča luna predstavlja pomemben korak v smeri spoznavanja te žareče dežele.
Avtorji: Manoel de Barros, Ferreira Gullar, Ivan Janqueira, Adelia Luzia Prado Freitas, Antonio Cicero, Paulo Henriques Britto, Chacal, Arnaldo Antunes, Carlito Azevedo, Eucana~a Ferraz.

Trda vezava, 15 x 26 cm, 136 strani.

Iz knjige:

Vsaka pesem je narejena samo iz zraka:
pesnikova roka
ne rezbari v lesu
ne vrezuje
v kovino
v kamen
ne obarva modro
prstvo
kadar piše jutro
ali piš
ali bluza
ženske.
(Ferreira Gullar: Zvok)