Brezdelne misli brezdelnega človeka - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Brezdelne misli brezdelnega človeka

Brezdelne misli brezdelnega človeka
 • Redna cena:

  26,90 €

 • Popust:

  19,91 € (74%)

 • Spletna cena:

  6,99 €

 • Avtor:

  Jerome Klapka Jerome

 • Založba:

  Hiša knjig, Založba KMŠ

 • Prevajalec:

  Matjaž Kotnik

 • Datum izida:

  22.03.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pričujoča knjiga je ena izmed najbolj smešnih knjig, ki so bile kadarkoli napisane. Zbirka vsebuje eseje z razmišljanji avtorja o vsakdanjih stvareh, kot so brezdelje, otroci, ljubezen, osebne stvari, revščina, uspeh, življenje …

In čeprav so misli, zapisane v tej knjigi, večinoma smešne in zelo domiselne, je potrebno poudariti, da vsebuje knjiga tudi nekaj izmed najbridkejših in najlepših slik, ki so bile kadarkoli zapisne.

Trda vezava, 16 x 23,5 cm, 196 strani.

“Vsi smo nagnjeni k temu, da posvojimo podobne standarde odlik v svojih ocenah drugih ljudi. Dober človek je človek, ki je dober do nas, in slab je tisti, ki ne naredi tega, kar od njega pričakujemo mi. Resnica je, da ima vsak izmed nas prirojeno prepričanje, da je ves svet, z vsem in vsakomer na njem, ustvarjen kot neke vrste nujen dodatek nam samim. Sobivajoči možje in žene so bili narejeni zato, da nas občudujejo in strežejo našim različnim potrebam. Vi in jaz, dragi bralec, sva vsak center stvarstva v svojih individualnih mislih. Vi, kot jaz gledam na to, ste bili ustvarjeni s premišljeno božjo previdnostjo, da bi lahko brali in mi plačali, zato da lahko pišem; medtem ko sem jaz, po vašem mnenju, člen, ki je bil poslan na svet, da bi napisal nekaj, kar lahko vi berete.”

RECENZIJA BUKLA:
Britanskega pisatelja in humorista (1859–1927) Slovenci že zelo dobro poznamo po številnih duhovitih delih (denimo Trije možje v čolnu, da o psu niti ne govorimo, Trije možje se klatijo ali Dnevnik romanja). Brezdelne misli brezdelnega človeka je po vrsti njegovo drugo izdano delo (1886), v katerem so zbrani zabavni eseji. Avtor v njih razmišlja o pomanjkanju, zaljubljenosti, potrtosti, vremenu, otrocih, jedači in pijači ter o drugih življenjskih temah. V svojem značilnem slogu, prepojenem z ironijo, poda prenekatero življenjsko resnico, ki je veljala tako pred več kot sto dvajsetimi leti in velja še danes. - Jure Preglau