Mornar, pustolovec, kitolovec - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Mornar, pustolovec, kitolovec

Mornar, pustolovec, kitolovec
 • Redna cena:

  39,90 €

 • Popust:

  2,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  37,91 €

 • Avtor:

  Franc Žele

 • Založba:

  Flory Banovac, samozaložba

 • Datum izida:

  01.04.2011

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Franc Žele, mornar, pustolovec, kitolovec je knjiga, s katero je vnukinja Franca Želeta zbrala spomine na svojega nonota z namenom, da tako zanimiv mozaik preteklosti, človeka, ne zatone v pozabo. Knjiga je avtobiografsko delo, zbrano iz njegovih skrbnih zapiskov, ohranjenih fotografij, dokumentov in objavljenih časopisnih člankov. V knjigi sta namenoma ohranjena izvirnost in stil avtorjevega pisanja.

Trda vezava, 17x 24 cm, 235 strani.

Knjiga na bralca naredi globok vtis s svojo vsebinsko pestrostjo, vzhičenostjo, zaneseno radostjo, prepleteno s trpljenjem in bolečino.
Čutimo lahko njegovo veliko ljubezen do družine, pa tudi hrepeneneje po morju in pustolovščinah, obenem pa boj za obstanek in golo preživetje.

Dramatičen brodolom mogočne Avstro-Ogrske vojaške ladje Szent Istvan, ki ga je kot mlad mornar na njej kot eden redkih Slovencev preživel, je nanj pustil neizbrisen pečat za vse življenje.
Njegova pripoved nas tako nehote postavi v za Slovence nemiren čas dogajanja.