Količina:

0


Znesek:

0,00

Grajski norček Ferdinand + CD

Grajski norček Ferdinand + CD
  • Redna cena:

    19,00 €

  • Popust:

    6,65 € (35%)

  • Spletna cena:

    12,35 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kratke zgodbice, ki jih pripoveduje grajski norček Ferdinand. Knjiga vsebuje šest zgodbic, ki so pisane v slovenskem in vzporedno v angleškem jeziku.

Trda vezava, 16 x 16 cm, 52 strani.

RECENZIJA:

V pravljicni deželi je kraljestvo Netunetam, v katerem ni nikoli dolgcas. Grajski norcek Ferdinand, bolj znan kot Ferdo, je zadolžen za dobro voljo, pa tudi slabe novice. Še posebej, ce jih je treba primerno zaviti, da se strogi, a v bistvu dobrodušni kralj Lambert ne ujezi prevec. Njegovi podaniki Netunetamci živijo v slogi in prijateljstvu. Radi imajo petje, pojedine in druge vrste zabav. Toda kaj, ko kar naprej prihaja do takšnih in drugacnih zapletov. Celo, kadar dogodivšcin nihce ne išce, te pridejo same. Brez skrbi, takšni korenjaki, kot so carovnik in jasnovidec Poldisimus, hrabri vitez Arcibald, vrtnar Cvetko, kuharica Rozi in drugi, bodo, na celu z razposajenim Ferdom, oboroženim z zvrhano mero smeha, gotovo uspeli najti rešitev; pa naj gre za luknjo v strehi ali trebušno gripo. Celo za zmajcka Fonzka se bo na gradu brez centralne kurjave mogoce našlo mesto!

Damijan Perme s Ferdom v otroške sobe prinaša iskrivo, zafrkljivo, vcasih že kar norcavo, predvsem pa prijazno družbo iz pravljicne dežele. Pripoved je obogatena z zvocno kuliso, ki ustvarja prepricljiv vtis Srednjega veka, vendar ne tistega mracnega, iz ucbenikov, temvec tistega romanticnega iz viteških romanov z najsvetlejšo tradicijo. Posamezne zgode in nezgode so zaradi nezahtevnih zapletov, prepricljivih zvocnih ucinkov in, ne nazadnje, jasnih sporocil, primerne predvsem za najmlajše poslušalce, ceprav se tudi malo starejši ob Ferdu in njegovi tovarišiji gotovo ne bodo dolgocasili. Toliko bolj zaradi simpaticnih, izrazito spevnih pesmic, ki se hitro ujamejo v uho in kar vabijo k požvižgavanju, ce ne celo k ucenju na pamet.
Ce se torej vaš malcek v simpaticni, malce nabriti družbi, pocuti dobro, bo grajski norcek Ferdinand, oprostite, Ferdo, ravno pravšen zanj.

(Tomo Kocar)