Količina:

0


Znesek:

0,00

Cerkev umira v petek 13.

zgodovinski roman

Cerkev umira v petek 13.
  • Redna cena:

    28,00 €

  • Popust:

    1,40 € (5%)

  • Spletna cena:

    26,60 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zgodovinski roman, v katerem nastopata dva preživela iz teharskega taborišča.
Roman pripoveduje o iskanju posebnega bogatega tovora v lasti četniškega vodje Draže Mihalovića, ki je bil ob pomoči slovenske Cerkve skrit v zapuščenem rudniku laporja v Štorah pri Celju.

Trda vezava, 15,5x21,6cm, 380 strani

Roman ponuja napeto zgodbo, ki temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili konec leta 1945. Hercoga Ivana, partizani zaprejo v taborišče na Teharjih kot vojnega dobičkarja. Aneja Jezernika pa kot urednika slovenskega četniškega časopisa Kri in zemlja. V taborišču zvesta od četniškega obveščevalca o tajni akciji, ko so za Dražo Mihajlovića, jugoslovanskega vodjo četnikov, v začetku leta 1944 želeli v Švico prenesti večjo količino zlata, denarja in dokumentov o računih v švicarskih bankah. V petek, trinajstega, Anej in Ivan uspeta pobegniti s prizorišča pobojev. Začne se lov na zaklad. Vključi se tudi cerkev. Knjiga ponuja polno šifer, s katerimi so si obveščevalne službe takrat pomagale. Ob spoznanju, da je cerkev hotela pograbiti vse in odpeljati v Rim, vas knjiga vseskozi drži v napetem ozračju in odkriva vedno nove skrivnosti. Pri branju te knjige bomo radovedni in vedoželjni odprli vsako novo stran. Spoznali bomo nadčutne sposobnosti znanja, sposobnost širjenja uma. Knjiga je polna človeške duhovnosti, polna znanja o medčloveških odnosih.
»Milo je podnebje pod katerim živimo, trepetamo samo pod drevesi, ki smo jih sami zasadili«, je eden od mnogih stavkov, ki nam na novo odpira gledanje v razločevanje življenja, sprejemanja in pripravljenosti poslušanja drugih...Na račun pa bodo prišli tudi vsi drugi, ki želijo vedeti veliko več o misticizmu šifer.

Trda vezava, 15,5x21,6cm, 380 strani

Odlomek:
"Le malo ljudi je vedelo, da je varovanje škofa Rožmana, opravljanje kurirskih poslov, samo krinka skrivnostnega in najbolj prikritega delovanja cerkve tistega časa.
Poročal je samo škofu in poslušal je samo njega. Tako je razumel življenje in tako je bilo. Bil je romar skrivnostnih poti v skrivnostnih hramih..."

Roman Leljak, danes publicist, tolmač in raziskovalec polpretekle zgodovine, je bil v preteklosti zaposlen v jugoslovanski vojski.
Sprva je delal kot šifrant-kriptolog, kasneje pa kot kontraobveščevalec.