Huda jama - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Huda jama

Huda jama
 • Redna cena:

  9,90 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,40 €

 • Avtor:

  Roman Leljak

 • Založba:

  Društvo za raziskovanje polpretekle zgodovine "OZNA"

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Huda jama je prizorišče najbolj strašnega zločina v zgodovini Slovenije. V knjigi boste našli naslednja poglavja: Srečanje pri sveti Ani, Priče, Zgodovina poražencev, Spomini prizadetih, V zadnjem krogu pekla, Vojni zločinci, Košnica, Laško - Huda jama, Mlinarjev Janez, Izginotje Teharskega lagerja, Poboj v Slovenski Bistricii, Kako je predstavljena povojna celjska zgodovina.

Mehka vezava, 10 x 16 cm, 235 strani.

"Gre za vodoravni jašek, približno meter visok, potem so še navpični jaški, ki so polni žrtev. V svoji knjigi omenjam dva jaška, v resnici pa so trije, široki približno sedem metrov, globoki pa okoli 40 metrov. Vanje so partizani svoje žrtve večinoma pometali žive. Za temi jaški so še vzporedni vodoravni jaški, ki gredo v razne smeri. Verjetno so se žrtve umikale tudi tja in jih je dejansko veliko več, kot predvidevajo. Preden bodo vse to odkopali, bo minilo več let. Po moji oceni je tam najmanj deset tisoč trupel. Tudi po mojih podatkih iz let 1989 in 1990 je glede na vse enote, ki so bile takrat v Celju, številka od deset do 12 tisoč realna." (Roman Leljak)