Rusko-slovenski in slovensko-ruski mali slovar, RU-SLO IN SLO-RU - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Rusko-slovenski in slovensko-ruski mali slovar

RU-SLO IN SLO-RU

Rusko-slovenski in slovensko-ruski mali slovar
 • Rusko-slovenski in slovensko-ruski mali slovar
 • Rusko-slovenski in slovensko-ruski mali slovar
 • Redna cena:

  9,99 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,49 €

 • ISBN:

  9789666711765

 • Avtor:

  Ivan Gostenčnik

 • Založba:

  Ivan Gostenčnik

 • Datum izida:

  15.07.2010

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Rusko-slovenski in slovensko-ruski mali slovar je bil prenovljen leta 2010. Obsega približno 14 000 geselskih iztočnic, namenjen je tako rusko kot tudi slovensko govorečim uporabnikom za učenje jezika predvsem na začetnih stopnjah. Ima udoben mini format in je enostaven pri uporabi.

Primeren je tudi za turistična in poslovna potovanja, saj ima slovar označenih veliko različnih pomenov iste besede, s tem pa nudi možnost za široko uporabo in ima mini A7 format. Gesla in prevedene geselske besede so opremljene z naglasnimi znamenji. Samostalniki imajo oznako za spol, ob geslih so tudi druge slovnične oznake, razločevalni pomeni in stroka, v katero beseda sodi (v oklepajih in ležečem tisku). Slovarju je dodan spisek zemljepisnih lastnih imen, tako v rusko-slovenskem kot tudi v slovensko-ruskem delu.

Slovar je dopolnjen s kraticami posameznih ved in področij. Strokovna področja, ki so opredeljena v slovarju so letalstvo, botanika, geografija, informatika, zgodovina, literatura, matematika, meteorologija, metalurgija, politika, religija, glasba, gastronomija, umetnost, gramatika, geometrija, geologija, astronomija, kmetijstvo, šport, gradbeništvo, gledališče, fizika, fotografija, ekonomija, elektrotehnika itd.

Na prvih straneh slovarja je tudi navodilo o uporabi. Tam se nahaja natančno navodilo, kako se uporablja sam slovar (uporaba kratic, znakov itd).

Trda vezava, 7,5 x 11 cm, 425 strani.