Zdravnik iz dolenjskih toplic - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zdravnik iz dolenjskih toplic

Zdravnik iz dolenjskih toplic
 • Redna cena:

  15,00 €

 • Popust:

  0,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  14,25 €

 • Avtor:

  Maša Marguč

 • Založba:

  Kulturno kongresni center Dolenjske Toplice

 • Datum izida:

  15.06.2011

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Konstantin Kovalinka je bil izobraženec, ki se je na prelomu 19. stoletja v 20. oblikoval v veliki avstrijski državi in brez strahu odšel na delo v eno izmed njenih dežel. Jezik in kultura sta bila formalno ista, a lokalno življenje je pripadalo različnim narodom in njihovi tradiciji. Konvalinkova domoljubna pripradnost češkemu narodu in želja po narodni svobodi v večnacionalni skupnosti se je kazala v njegovem razumevanju slovenskega narodnostnega vprašanja. Zdravnik se je moral nenehno prilagajati družbenim spremembam in različnim vplivom okolja, ob vsem tem pa je ohranjal človeško dostojanstvo in visoko zdravniško moralo in etiko. Podjetniški duh ga je pripeljal do lastništva Dolenjskih Toplic, v kar pa je moral vložiti vse svoje človeške potenciale.

Trda vezava, 17 x 23,5 cm, 154 strani.