Plave talige* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Zaradi izrednih razmer do preklica karantene ne omogočamo plačil po povzetju. Zaradi omejevanja širitve koronavirusa vas naprošamo, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Plave talige*

Plave talige*
 • Redna cena:

  5,00 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,75 €

 • Avtor:

  Branko Šoemen

 • Založba:

  Litera

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman Plave talige je zgrajen iz treh vzporednih tokov (Medena rosa, Plave talige, Prekleti film), med katerimi še slutimo neugnanost mladosti, zrela leta in nastajanje filma. Da je avtor pisatelj, ki mu naracija služi predvsem za vizualizacijo podob, priča njegov stil, v katerem mrgoli mravljišče utrinkov, po filmsko rečeno, sekvenc, ki se hipoma podvajajo, povečini pa kar prehitevajo. Pisatelj večkrat preide v lirizem, k pesniškemu podobju, ki služi notranji dinamiki, vendar nikoli v eskapizem k hermetizmu, v reizem ali celo v postmodernistični eklekticizem. Gre za silovit notranji tok dogodkov, ki jih komaj dohaja tako v pripovedi o revolucionarju na biciklu kot iz fiktivnega režiserskega stolčka, v katerem je sicer udobno, predvsem v trenutkih meditacije, ki so začinjene tudi z grotesknim registrom.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 252 strani.

Branko Šomen je novinar, publicist, knjiženik, filmski scenarist. Rojen je bil leta 1936 v Mariboru, zdaj pa živi v Zagrebu. V njegovem opusu najdemo pesniške zbirke, romane, mladinsko literaturo, scenarije in filme.