Količina:

0


Znesek:

0,00

Benjamin in gustav ipavec

Benjamin in gustav ipavec
  • Redna cena:

    54,00 €

  • Popust:

    2,70 € (5%)

  • Spletna cena:

    51,30 €

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zbornik prispevkov ob 100. obletnici smrti Benjamina in Gustava Ipavca.
Vsebina monografije je znanstveno-strokovni prikaz glasbene zapuščine obeh bratov, ki sta močno opredelila slovensko glasbo v zadnji tretjini 19. stoletja in v začetku 20. stoletja. V delu je podrobneje predstavljen klavirski opus Benjamina Ipavca, njegovi samospevi, zaradi katerih je dobil vzdevek »slovenski Schubert« in zbirke, kantata »Kdo je mar?« ter operni opus .Gustav Ipavec je predstavljen kot vsestranska osebnost, ki je ravno s pomočjo glasbe krepil narodno zavednost Slovencev.

Trda vezava, 21 x 29,5 cm, 226 strani.

Odlomek: »pesmi Gustava Ipavca so se zaradi velike melodioznosti med ljudmi večinoma širile »od ust do ust«; zato jih je precej ostalo nenatisnjenih, številne med njimi so ponarodele (Vse mine, Slovenec sem,O mraku, Planinska roža, Lastovki v slovo, Slovensko dekle, Oblačku, Dve otvi). Gustav Ipavec sodi skupaj s Slavkom Avsenikom in Lojzetom Slakom v trojico najbolj priljubljenih in največkrat izvajanih slovenskih skladateljev:« dr. Igor Grdina

Knjiga je bogato opremljena z notnim in slikovnim gradivom, ki bralcu približa kulturno dogajanje na Slovenskem v 19. stol.. Zaradi aktualne vsebine, reprezentančnega oblikovanja in kvalitetne tiskarske izdelave je knjiga BENJAMIN-a IN GUSTAV-a IPAVC-a, odlično darilo za VSE SLOVENCE.