Prirodoslovje med manjšimi brati, NA SLOVENSKEM - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Prirodoslovje med manjšimi brati

NA SLOVENSKEM

Prirodoslovje med manjšimi brati
 • Redna cena:

  7,00 €

 • Popust:

  0,35 € (5%)

 • Spletna cena:

  6,65 €

 • Avtor:

  Stanislav Južnič

 • Založba:

  Brat Frančišek

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

K knjigi so navedeni pomembni znanstveniki iz Frančiškanovih redov na slovenskih tleh. Zanima nas znanstveno delovanje Frančiškovih manjših bratov, povezanih z ozemljem sodobne Slovenije, in knjige, ki so jih nabavljali za svoje knjižnice. Posebno pozornost posvečamo novomeški nadaljevalni šoli, ki je svojo izobraževalno poslanstvo pod frančiškani vršila domala poldrugo stoletje. Prav tako knjiga spremlja razvoj kostanjeviške in kamniške nadaljevalne šole, ob njima pa še nabave frančiškanskih in kapucinskih knjižnic v danes slovenskih krajih. Med frančiškani in kapucini, ki so vplivali na razvoj znanja med Slovenci, opisujemo predvsem R. Bacona, R. Lulla, J. D. Skota in V. Magnija.

Mehka vezava, 12,5 x 20 cm, 224 strani.