Količina:

0


Znesek:

0,00

Skušnjava globalizma

Skušnjava globalizma
  • Redna cena:

    33,80 €

  • Popust:

    18,90 € (56%)

  • Spletna cena:

    14,90 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 14,90 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo so rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.
Prevlada mednarodnih centrov moči nad nacionalno suverenostjo kot pot v enopolarni svet.
ALEKSANDER PANARIN (1940–2003), ruski filozof, politični znanstvenik, pisatelj, družbeni aktivist in kritik globalizacije ter potrošniške družbe v svojem ključnem, sintetičnem delu Skušnjava globalizma postavlja tezo, da normalni mednarodno ekonomsko partnerski odnosi lahko rastejo zgolj iz proizvodnih ekonomij nacionalnega in suverenega tipa.

Te pa so seveda povsem nasprotne globalizmu, ki se opira na špekulantsko diasporo mednarodnega finančnega plenjenja brez lastne domovine in zato tudi brez lokalne odgovornosti. Globalizem enopolarnega sveta namreč z mnogimi manevri tako duhovno kot materialno slabi našo civilizacijo in jo, namesto v bolj odgovorno in boljšo prihodnost, pelje naravnost v razčlovečenje večine svetovnega prebivalstva.Prevlada mednarodnih centrov moči nad nacionalno suverenostjo kot pot v enopolarni svet

»Pomembno je, da se pri iskanju alternativ ne preusmerimo na 'retro' stil in se ne vračamo v preteklost, saj tam alternativ ni. Prav sodobni špekulanti moderne, ki so sprevrgli njene najboljše namene, se trudijo sodobnike zmesti z lažnimi dilemami: demokracija ali totalitarizem, trg ali administrativno voden sistem. V resnici pa niti demokracija niti trg danes nimata pravih nasprotnikov. Resnična izbira leži znotraj same demokracije in znotraj tržnega sistema. Vprašanje je le, ali mi razumemo liberalno demokracijo kot vrnitev v stanje naravne izbire, v katerem država in družba pasivno opazujeta, kako močni izrivajo slabe, ali pa razumemo demokracijo v družbenem (in ne naravnem) pomenu. To so civilizirana pravila igre, ki ustvarjajo bolj ali manj enake možnosti za vse in pri tem varujejo družbo pred ekstremizmom desnih in levih.« - Aleksander Panarin (iz knjige)

Trda vezava, 15 x 21 cm, 454 strani.