Balade iz časa nove ideologije - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Balade iz časa nove ideologije

Balade iz časa nove ideologije
 • Redna cena:

  20,00 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,00 €

 • Avtor:

  Dušan Voglar

 • Založba:

  Slovensko protestantsko društvo Primož Trubar

 • Datum izida:

  10.02.2012

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Balada naj bi bila pesem s tragičnim koncem. Voglarjeve balade, ki jih imate pred seboj, pa govorujo kar o dveh tragikah. Najprej o tragičnih družbeno-ekonomskih razmerah, v katerih živi vse več državljank in državljanov (ne le naših) in ki v prihodnosti napovedujejo tudi tragičen konec naše civilizacije, če se človeštvo ne ozavesti in ne sprejme povsem drugačnega vrednostnega sistema in se začne obnašati odgovorno... (iz uvodnih misli Viktorja Žaklja)

Trda vezava, 12,5 x 20 cm, 128 strani.

Dušan Voglar (rojen leta 1936) je med drugim zasnoval in urejal filozofso-socološko zbirko Misel in čas. Na Televiziji Ljubljana je bil dolgo let odgovorni urednik kulturno-umetniškega programa. V tem času so nastajale izvirne slovenske umetniške oddaje, hkrati pa je bilo gledalcu omogočen vpogled v najkakovostnejšo tujo televizijsko in filmsko produkcijo. Bil je sprva odgovorni, kasneje pa glavni urednik Enciklopedije Slovenije, ki je izšla pri MK. Veliko je tudi prevajal in bil urednik pri mnogih knjigah.