Količina:

0


Znesek:

0,00

Zarota kralja jakoba TV

Zarota kralja jakoba TV
  • Redna cena:

    4,99 €

  • Popust:

    2,00 € (40%)

  • Spletna cena:

    2,99 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

'Obračanje kolesa med oranjem žita.' - s temi skrivnostnimi besedami se zavrti kolesje zarote, ki nevarno ogrozi nov prevod Svetega pisma po naročilu škotskega kralja Jakoba I. in življenja jezikoslovcev, ki so se prevoda lotili.

Leta 1605 se je v angleškem Cambridgeu združila skupina najboljših prevajalcev, da bi pripravila avtoritativni angleški prevod Svetega pisma. Kmalu zatem odkrijejo, da je bil eden izmed njih okrutno umorjen. Diakon Marbury, vodja skupine, se po pomoč obrne izven njihove skupnosti, da bi zaščitil jezikoslovce in njihovo delo. Vendar pa ljudje, ki ponudijo pomoč, nimajo čistih naklepov. Mož, ki ga pošljejo Marburyju na pomoč, brat Timon, ima skrivno preteklost, mnogo krvi na rokah in je agent tistih sil, ki si želijo zaustaviti napredovanje prevoda.

Skrivni morilec nadaljuje s svojim zlim opravilom in število žrtev med učenjaki se nezadržno veča. Brat Timon je v precepu, saj ne ve komu naj bo zvest, obenem pa je prepričan, da za vsem skupaj tiči mnogo več. Delo namreč razkriva starodavne in neprijetne skrivnosti – skrivnosti, ki segajo daleč nazaj, v dobo prvih dni krščanstva, in ogrožajo najbolj osnovna krščanska prepričanja.

Trda vezava, 14 x 23 cm, 389 strani.