Količina:

0


Znesek:

0,00

Zaspančki

Zaspančki
 • Zaspančki
 • Zaspančki
 • Redna cena:

  19,00 €

 • Popust:

  0,95 € (5%)

 • Spletna cena:

  18,05 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pred vami je čudovita knjiga, namenjena najmlajšim in vsem tistim, ki se bojijo teme. Knjiga je zbirka pesmi in ugank, napisanih ritmično, poučno, zabavno in nadvse nežno, saj so nežne otroške dušice še kako občutljive na besede. Pregnale bodo strahove, posušile kakšno solzico in povedale otrokom, da je tema pravzaprav ena čisto fina reč, ker soba v temí je ravno takšna, kot takrat, ko luč gori. Knjiga je od prve do zadnje strani bogato ilustrirana s čarobnimi risbami priznane ilustratorke Mojce Fo, ki ji je uspelo predstaviti moje besede in misli na neponovljiv način in popeljati želje prav tja na zvezdno nebo. Trda vezava, 27 x 25 cm, 23 strani.

MOJE PESMI Pesmi pišem že od malega. Najprej se pojavi ideja, en stavek, skupek misli, celo sanj - kar tako, iz nič in hrumijo iz glave in srca s takšno silo, da jih včasih, v tisti prvi nuji, načečkam kar na papirnato servieto, med tem, ko v kavarni pijem kavo. In potem komaj čakam, da pridem domov in zadevo dokončam, ker energija je takšna, da jemlje dih.

Najraje ustvarjam doma. Obožujem svoj dom - topel in poln meni najljubših ljudi. Poln objemov in poljubov in stiskov dlani... kar tako, brez razloga, ker za take reči ni potrebno imeti rojstnega dne ali praznovati obletnico. In če še zunaj pada dež, je to balzam za moje ideje. Moje pesmi so ritmične, gredo v uho in spomin, so včasih nagajive in nadvse zabavne, ker, roko na srce, je sploh kaj lepšega na tem svetu, kot slišati otroški smeh, so nežne in poučne - naravo in živali je potrebno spoštovati.

Zbrane so v več zbirk in ena prvih je tudi zbirka, ki sem se jo opogumila objaviti - Zaspančki. Tudi zato, ker je eden od ciljev v mojem življenju, izdati knjigo. Nimam velikih ciljev, ker tiste majhne reči znajo dušo zadovoljiti za dlje časa, kot velike in bahave. In božati tiste gladke liste, obračati strani, jih vonjati. Knjige vendar tako lepo dišijo. In pravijo, da se vse zgodi ob pravem času. Ideja je zorela dolgo, ustvarjanje tudi in zdaj je očitno prišel pravi čas, da so se mi zgodile prave stvari in da so v moje življenje prišle prave osebe.

- Vanja Tajnšek Vir: zaspancki.si