Količina:

0


Znesek:

0,00

Moč vere

Moč vere
  • Redna cena:

    6,99 €

  • Popust:

    0,70 € (10%)

  • Spletna cena:

    6,29 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V pogovornem jeziku besedo verjeti pogosto uporabljamo v smislu: »Verjamem ti. Verjamem, kar praviš. Zaupam, da mi govoriš resnico.« Vera je torej vsekakor temeljna drža človekovega življenja. Če si medsebojno ne bi verjeli, bi bilo sobivanje zelo težko. Vladalo bi zgolj nezaupanje. K veri sodi zaupanje.

Psiholog Erik Erikson govori o prazaupanju, ki ga otrok predvsem ob srečevanju z materjo pridobi od vsega začetka. Kdor to prazaupanje razvije, se v svetu počuti dobrodošlega. Ima občutek, da je dobro živeti in biti na tem svetu. Svet, kakršen je, je dober. Komur to prazaupanje manjka, gre v svet z nekim temeljnim nezaupanjem. Ne zaupa ljudem, okoliščinam, prihodnosti. Živi v strahu, da se lahko vse »sfiži«.

Prazaupanje je temeljni pogoj za to, da človeško življenje uspe. V pravem pomenu ima vera vedno opraviti z Bogom. Besedo verjeti pogosto uporabljamo v religioznem smislu.

(Anselm Grün)

Trda vezava, 14,5 x 13 cm, 40 strani.

O AVTORJU:

Anselm Grün (1945) je devetnajstleten vstopil v benediktinski samostan, kjer se je seznanil z umetnostjo vodenja ljudi na osnovi pravila svetega Benedikta iz Nursie. V 70. letih preteklega stoletja je znova odkril izročilo Cerkvenih očetov, katerih pomen vidi zlasti v povezavi s sodobno psihologijo. Po študiju filozofije, teologije in ekonomije je leta 1977 postal ekonom opatije Münsterschwarzach, kjer je odgovoren za približno 300 sodelavcev. Svoja številna predavanja in tečaje posveča potrebam in vprašanjem, s katerimi se srečuje moderni človek. Mnogi ga cenijo kot duhovnega spremljevalca, s številnimi knjižnimi izdajami pa se uvršča med najbolj brane sodobne krščanske pisce.