Vse poti so (Zbrane in nove pesmi), BES - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Vse poti so (Zbrane in nove pesmi)

BES

Vse poti so (Zbrane in nove pesmi)
 • Redna cena:

  36,00 €

 • Popust:

  5,40 € (15%)

 • Spletna cena:

  30,60 €

 • ISBN:

  978-961-242-255-4

 • Avtor:

  Kajetan Kovič

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Od legendarnega vstopa v pesniško areno s Pesmimi štirih je vseprisotnost Kovičeve poezije v slovenskem duhovnem prostoru le rasla. Zgolj peščici pesnikov je uspelo zabeležiti toliko verzov, ki so se vtisnili v kolektivno zavest, so ponarodeli in zmeraj znova navdušujejo bralce vseh generacij, kot prav Koviču.

Morda poleg obvladovanja globoko etičnega sporočila pesmi temu botruje tudi stilska hoherenca in disciplina verza. Kovič, eden največjih mojstrov klasične pesniške forme pri nas, je zmeraj vedel, kdaj je čas za molk in kdaj za petje. Vsako Kovičevo pesniško dejanje, vsak njegov korak, je tako skozi desetletja ohranjal svežino novega, a obenem temeljnega pesniškega dejanja.

Vse poti so, a nihče jih ni obhodil tako kot pesnik, čigar pesmi za odrasle dobivamo prvič zbrane v tej knjigi. Krona in odprt zaključek tega zbira je za knjigo novih, doslej še neobjavljenih pesmi in zvočni posnetek Kovičeve interpretacije lastnih pesmi, ki je knjigi priložen.

Avtor spremne besede je Boris A. Novak.

Trda vezava, 571 strani.