Količina:

0


Znesek:

0,00

Varnost

BE 322

Varnost
  • Redna cena:

    23,00 €

  • Popust:

    1,15 € (5%)

  • Spletna cena:

    21,85 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V romanu Varnost nas Tomaž Kosmač in njegov avtobiografsko obarvani glavni junak popeljeta v svet prvih delovnih izkušenj mladega fanta, ki se odloči, da bo maturo in zagotovljeno birokratsko službo menjal za bohemsko ždenje v vratarnici, pod sojem tranzistorja, s steklenico v predalu in pisalnim strojem na mizi. Tako kot je brezciljno delo v službi, je brezciljno življenje proletarskih junakov, ki ga presvetlijo večdnevna popivanja in absurd alkoholizma. Duhovite, groteskne zgodbe iz socialnega dna, križane z vero, da presežno vendarle obstaja, pa čeprav se prikaže le na dnu stekelnice bevande. Gostol–Mercator–Zidgrad–Kolektor–Rudnik živega srebra–IMP–Avtoprevoz–Zdravstveni dom–Gostol, za bridki konec pa še Čipka in MIP. Skupaj s podjetji od koder zapovrstjo naženejo glavnega junaka, se vrstijo zgodbe o tem, kako je mogoče doživeti poraz tudi v navidez preprosti disciplini sedenja.

"Lahkoten roman o spodletelem slehernikovem iskanju mesta v družbi, ki je kljub postavljenosti v drugačne družbene okoliščine še kako aktualen tudi za današnji čas." Robert Titan Felix, Večer

Trda vezava, 14,2 x 21 cm, 154 strani.

Tomaž Kosmač (roj. 1965) živi med Idrijo in Godovičem, kjer se dogaja tudi večina njegovih kratkih zgodb, objavljenih v zbirkah Driska (1988) ter Žalostno, toda resnično (2001). Po romanu Hvalabogu (2006), ki ga je izdal pod psevdonimom, se v najboljši formi vrača h kratkometražnemu žanru in pogledu na družbo iz žabje perspektive, s katerim je v slovensko literaturo prinesel nenavadno sveže, ostro in duhovito beleženje čutenja in razmišljanja sodobnega podpodja ter njegovih vsakdanjih apokalips.