Epizoda v življenju popotnega slikarja, Žepna Beletrina 293S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Epizoda v življenju popotnega slikarja

Žepna Beletrina 293S

Epizoda v življenju popotnega slikarja
 • Redna cena:

  5,00 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,75 €

 • Avtor:

  Cesar Aria

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Marjeta Drobnič

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Protagonist Epizode v življenju popotnega slikarja je Johann Moritz Rugendas, zgodovinska osebnost, pokrajinski slikar nemškega rodu, ki je v prvi polovici 19. stoletja prepotoval dežele Latinske Amerike, da bi dokumentiral pokrajine Evropi domala neznanega sveta.

Strast do raziskovanja se v izbrušenem slogu in dramatičnem stopnjevanju pripovedi prepleta s težnjo po ustvarjanju novega, po upodobitvi gibanja pokrajine skozi še neodkrit likovni izraz. Na poti iz Čila v Argentino se popotnik ponesreči – skozi blodnje bolečine in blažilcev trpljenja postane njegov pogled še pronicljivejši, zgodba pa vse bolj vznemirljiva.

Mehka vezava, 13,5 x 20,5 cm, 84 strani.

César Aira (1949), eden osrednjih sodobnih argentinskih pisateljev, se je podpisal pod več kot petdeset nagrajenih del. Vplivni literarni inovator v svojih knjigah na vsakem koraku izziva sprejete predstave o romaneskni strukturi: njegovi konci so pogosto odprti, zgodbe pa zmes različnih žanrov. Zanj značilna je posebna tehnika avantgardne estetike, imenovana beg naprej (fuga adelante).