Količina:

0


Znesek:

0,00

Epizoda v življenju popotnega slikarja

Žepna Beletrina 293S

Epizoda v življenju popotnega slikarja
  • Redna cena:

    5,00 €

  • Popust:

    0,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    4,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Protagonist Epizode v življenju popotnega slikarja je Johann Moritz Rugendas, zgodovinska osebnost, pokrajinski slikar nemškega rodu, ki je v prvi polovici 19. stoletja prepotoval dežele Latinske Amerike, da bi dokumentiral pokrajine Evropi domala neznanega sveta.

Strast do raziskovanja se v izbrušenem slogu in dramatičnem stopnjevanju pripovedi prepleta s težnjo po ustvarjanju novega, po upodobitvi gibanja pokrajine skozi še neodkrit likovni izraz. Na poti iz Čila v Argentino se popotnik ponesreči – skozi blodnje bolečine in blažilcev trpljenja postane njegov pogled še pronicljivejši, zgodba pa vse bolj vznemirljiva.

Mehka vezava, 13,5 x 20,5 cm, 84 strani.

César Aira (1949), eden osrednjih sodobnih argentinskih pisateljev, se je podpisal pod več kot petdeset nagrajenih del. Vplivni literarni inovator v svojih knjigah na vsakem koraku izziva sprejete predstave o romaneskni strukturi: njegovi konci so pogosto odprti, zgodbe pa zmes različnih žanrov. Zanj značilna je posebna tehnika avantgardne estetike, imenovana beg naprej (fuga adelante).