Divji detektivi, BE 328S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Divji detektivi

BE 328S

Divji detektivi
 • Redna cena:

  39,00 €

 • Popust:

  5,85 € (15%)

 • Spletna cena:

  33,15 €

 • Avtor:

  Bolano Roberto

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Veronika Rot

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Skrivnostna glavna junaka, divja detektiva Arturo Belano in Ulises Lima, sta revna revolucionarja, ki se preživljata z občasnim preprodajanjem marihuane. Boemska pesnika, ustanovitelja pesniške struje visceralnega realizma, se podata za sledjo skrivnostne pesnice Cesáree Tinajero, izginule v letih takoj po mehiški revoluciji.

Njuno iskanje se začne petdeset let po njenem izginotju in traja dvajset let, od leta 1976 do leta 1996, prav toliko časa, kot je tudi Odisej potreboval, da se je vrnil k svoji ženi Penelopi. Pot ju zanese v različne države: jedro dogajanja se odvija v Mehiki, od tam pa preskoči tudi v Nikaragvo, Združene države, Španijo, Francijo, Avstrijo, Italijo in Izrael. Iskanje izginule pesnice je metafora za iskanje lastnega življenjskega smisla. O sebi in svojem iskanju Belano (pisateljev alter ego) in Lima ne pripovedujeta sama, njuno pot in osebnosti spoznamo preko pripovedi njunih prijateljev, občudovalcev, znancev, ljubimk in sovražnikov. Divja detektiva nista le onadva, temveč tudi vsi (z bralci vred), ki skozi svoje zgodbe iščejo sled za njima.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 816 strani.

V Čilu rojeni pisatelj in pesnik Roberto Bolano (1953–2003) je že pred smrtjo veljal za najvplivnejšega avtorja svoje generacije v latinskoameriški literaturi, ki se je odmaknila od eksotike magičnega realizma. Z izbrušenim slogom se je kot detektiv podajal na mesta zločinov in sledil prikaznim, zaradi katerih je njegova generacija v sedemdesetih letih izginjala v nočeh in kleteh latinskoameriških diktatur, in odpiral dosjeje svoje mladosti, ki je bila razpeta med ostre robove eksperimentov, tveganj, seksualnosti, močne sle po življenju in vere v literaturo, v kateri ni bilo razmika med ustvarjalnostjo in življenjem.
Preberite tudi v New York Review of Books: The Triumph of Roberto Bolano.