Količina:

0


Znesek:

0,00

Ekshibicionist, Karajan C, Klinika Kozarcky

BE 110S

Ekshibicionist, Karajan C, Klinika Kozarcky
  • Redna cena:

    15,00 €

  • Popust:

    2,25 € (15%)

  • Spletna cena:

    12,75 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Na voljo sta zadnja dva izvoda drame, rahlo poškodovana. Na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.

Dušan Jovanović je eden naših najbolj plodovitih dramatikov in gledaliških režiserjev. V pričujoči knjigi so objavljene tri njegove sodobne drame, ki so bile že uspešno uprizorjene v domačih in tujih gledališčih.

Karajan C: Tekst je imel delovni naslov Tudi policaje tresejo, mar ne? in je bil podnaslovljen kot Miks za glas in telo: Moderato/scherzando na non tropo/Adaggio sostenuto. Nastal je kot kratka zgodba, se nato prelevil v dramsko besedilo, leta 1977 požel drugo nagrado na natečaju za monokomedijo v Laškem in leta 1998 doživel krstno uprizoritev v produkciji Primorskega poletnega festivala.

Klinika Kozarcky: Gre za komedijo o grotesknih manipulacijah pri zdravljenju alkoholikov, toda s pomenljivimi presežki. Grotesknost drame mehčajo za Jovanovića neobičajne poetičnosti in človeške miline v razmerju do brezdušnih manipulacij pri zdravljenju alkoholnih 'odvisnikov'. In četudi avtor sam še ni popolnoma prepričan, da so vse te sestavine zadostne za generiranje vsestransko polnokrvne komedije, je Klinika Kozarcky duhovita odrska igrača, polna hudomušnih in satiričnih poant.

Ekshibicionist: Tekst je ovenčan z nagrado Slavka Gruma za leto 2002. Po uprizoritvi v Mali drami je bil uprizorjen tudi v beograjskem Ateljeju 212 in luksemburšem Theatre d' Esch. Podpisan je bil s psevdonimom O. J. Traven. Drama pripoveduje zgodbo o Fredu Millerju, po ameriških merilih zelo uspešnem brokerju, čigar življenje ima eno samo napako: zaradi nesrečnih okoliščin v otroštvu je spolno moten, tako da se izživlja s kazanjem svoje 'butare' nič hudega slutečim deklicam v parku. Drama se začne v trenutku, ko Miller zaradi ekshibicionizma že tretjič pristane v zaporu, kjer ga pričakata zadrta in zavrta psihiatrinja Eva Stempowska, ter novodošla socialna delavka Dorothy Jackson.

Avtorica spremne besede je Alja Predan.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 178 strani.