Jagababa, BE 161S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Jagababa

BE 161S

Jagababa
 • Redna cena:

  10,00 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,50 €

 • ISBN:

  9789612421007

 • Avtor:

  Dane Zajc

 • Založba:

  Študentska založba

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Jagababa je poezija v dramski obliki, ki pred nami razpira vmesni prostor med življenjem in smrtjo, med dogajanjem in fantazmo, med prividom in resničnostjo pesniške besede. Glavna oseba Jagababe je smrt sama v obliki Dekelce, ki vstopa v blodnjavi in temačni svet krivde in obračuna, ki se odvija v besedah, spominih in blodnjah oglarja Gregorja, še enega v vrsti upodobitve lika pesnika v Zajčevi dramatiki.

Jagababa je tekst o prehodu v prostor, kjer so na videz trdne zakonitosti tukajšnjosti razveljavljene. Če je večni ideal literature zajeti neulovljivo, potem je v tem velikem dramskem tekstu, v svoji pesniški oporoki, Danetu Zajcu uspelo pričarati koherentni prostor, kamor besede običajno ne morejo. Jagababa je tekst s hrbtne strani našega bivanja.

»Jagababa Daneta Zajca je zagotovo vrhunsko sodobno slovensko dramsko delo, hkrati pa izjemno samosvoje in skrivnostno.« (Aleš Berger, TV Slovenija 1)

»Vrvenje podob in oseb se tudi v tej zadnji Zajčevi drami polnokrvno in večpomensko, interpretaciji nenaklonjeno, pesniško silovito in pretresljivo, pa jezikovno izčiščeno in morda celo manj hermetično kot sicer izkaže kot zadnja meja ubesedljive resnišnosti.« (Matej Bogataj, Delo)

Trda vezava, 13,5x20,5 cm, 111 strani.