Išmail, BE 162S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Išmail

BE 162S

Išmail
 • Redna cena:

  10,00 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,50 €

 • ISBN:

  9789612421052

 • Avtor:

  Vladimir Arsenijević, Aleksandar Zograf

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V kratkem romanu Išmail se srečamo s petnajstletnim pripovedovalcem, senzibilnim in še nedozorelim beograjskim mulcem, ki išče nekaj novega, nekaj svojega. Šifra za ta nekaj je pank, ampal pred tem mora še ugotoviti, kaj natančno to je in ali je to mogoče zares živeti tukaj in zdaj.

Išmail je izjemno uspel primer trka med literaturo in stripom, je zgodba, ki niti za hip ne poskuša prodajati nostalgije srednjih let, ampak diskretno namiguje na zamujene priložnosti, naznačuje, da bi njeni junaki, pa tudi mesto in dežela, kjer so živeli, ob drugačnih življenskih modelih, boljše uspevali.
Avtor spremne besede je Teofil Pančić. Novelo je ilustriral Aleksander Zograf.

»Išmail se ukvarja z atraktivnimi tematikami konceptualne umetnosti, punkovskega preporoda v Jugoslaviji in uporništva, ki se porodilo iz njega in se v osemdesetih do konca razvilo v obliki novih družbenih gibanj.« (Mojca Pišek, Dnevnik)

»Išmail nedvomno obilno nudi.« (Tina Kozin, Dnevnik)

»Gre za deloma skrivno in slabo raziskano vez med mladinskimi subkulturami s konca sedemdesetih let, točneje punkom, in dogajanjen v visoki kulturi kot močna protireakcija ali konceptualne umetnosti s konca šestdesetih let in začetka sedemdesetih let.« (Vladimir Arsenijević, TV Slovenija 1)

Mehka vezava, 13,5x20,5 cm, 170 strani.