Količina:

0


Znesek:

0,00

Išmail

BE 162S

Išmail
  • Redna cena:

    10,00 €

  • Popust:

    0,50 € (5%)

  • Spletna cena:

    9,50 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V kratkem romanu Išmail se srečamo s petnajstletnim pripovedovalcem, senzibilnim in še nedozorelim beograjskim mulcem, ki išče nekaj novega, nekaj svojega. Šifra za ta nekaj je pank, ampal pred tem mora še ugotoviti, kaj natančno to je in ali je to mogoče zares živeti tukaj in zdaj.

Išmail je izjemno uspel primer trka med literaturo in stripom, je zgodba, ki niti za hip ne poskuša prodajati nostalgije srednjih let, ampak diskretno namiguje na zamujene priložnosti, naznačuje, da bi njeni junaki, pa tudi mesto in dežela, kjer so živeli, ob drugačnih življenskih modelih, boljše uspevali.
Avtor spremne besede je Teofil Pančić. Novelo je ilustriral Aleksander Zograf.

»Išmail se ukvarja z atraktivnimi tematikami konceptualne umetnosti, punkovskega preporoda v Jugoslaviji in uporništva, ki se porodilo iz njega in se v osemdesetih do konca razvilo v obliki novih družbenih gibanj.« (Mojca Pišek, Dnevnik)

»Išmail nedvomno obilno nudi.« (Tina Kozin, Dnevnik)

»Gre za deloma skrivno in slabo raziskano vez med mladinskimi subkulturami s konca sedemdesetih let, točneje punkom, in dogajanjen v visoki kulturi kot močna protireakcija ali konceptualne umetnosti s konca šestdesetih let in začetka sedemdesetih let.« (Vladimir Arsenijević, TV Slovenija 1)

Mehka vezava, 13,5x20,5 cm, 170 strani.