Sonce sonce sonce, BE 166S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Sonce sonce sonce

BE 166S

Sonce sonce sonce
 • Redna cena:

  10,00 €

 • Popust:

  0,50 € (5%)

 • Spletna cena:

  9,50 €

 • ISBN:

  9789612421069

 • Avtor:

  Marko Švabić

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Genialna Švabičeva knjiga Sonce sonce sonce spominja na Tarkovskega pred Tarkovskim – ta vrhunski slovenski klasični tekst bi moral biti vedno na razpolago bralcem, zato pričujoči ponatis izvirnika iz leta 1972 – gre za nekakšno prefrigano navodilo za uporabo zgodovine, ki se kaže kot usoda.

Lucidni tekst jasno kaže, kakšna zatohla zgodovinska bremena je morala razreševati literatura Marka Švabića, kakšen laboratorij za prihodnost je bila; kako se je pod njeno težo lomila. V kontekstu svetovne literature je Marko Švabić podoben Juanu Rulfu, velikemu tragičnemu mehiškemu pisatelju. Sonce sonce sonce igra podobno vlogo kot Rulfov Pedro Paramo. Oba sta avtorja ene same usodne knjige in nekaj drugi tekstov, ki so zaradi svetotvorne moči osrednjega teksta posvečeni.

Avtorji spremnih besed so Braco Rotar, Dimitrij Rupel, Rudi Šeligo, Tomaž Šalamun.

»Med redkimi primeri pisave kot nenehnega izginjanja pisočega subjekta, s katerimi razpolaga slovenska literatura, je gotovo izjemno zanimiv, a na žalost danes preveč pozabljen Marko Švabič.« (Tomaž Toporišič, Dnevnik)

»Dela Marka Švabiča odlikujejo igriv odnos do jezika, duhovit in živahen stil, prepletanje parodije in groteske ter odmik od realističnega pripovedovanja v fantastiko, ki postane enakovreden del zgodbe.« (STA)

Mehka vezava, 20,0 x 12,5 cm, 213 strani.