Količina:

0


Znesek:

0,00

Na poti v Babadag

BE 180S

Na poti v Babadag
  • Redna cena:

    12,00 €

  • Popust:

    0,60 € (5%)

  • Spletna cena:

    11,40 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 11,40 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Knjiga esejev Andrzeja Stasiuka Na poti v Babadag (2004) vsebuje literarne zapise s potovanj po, kot jo imenuje pisatelj, pozabljeni Evropi: Poljski, Slovaški, Madžarski, Romuniji, Sloveniji, Albaniji in Moldaviji. Stasiukove poti se začenjajo v Karpatih, zakrožijo po dvorišču njegove Srednje Evrope, se včasih razpotegnejo tudi na Balkan, v Albanijo, in se v loku vrnejo v njegovo karpatsko domovino.

Na njih so kot jagode na paternoštru nanizana imena krajev in zdi se, da so njihova magična vloga, moč in ves njihov pomen zbrani v pozvanjanju teh imen. Iz knjige ne bomo izvedeli, kakšen je Babadag, kraj s čarobnim turškim imenom, ki mu dolguje svoj zagonetni, pravljični naslov. Zaman bi pričakovali, da bomo v njej brali o resničnih krajih, ki nas bodo tam nekje počakali, da zberemo čas in pogum in jih še sami obiščemo. Babadag nas ne čaka nikjer.

»Stasiuk ne skuša fascinirati s popotnimi pripetljaji niti ne navdušiti s poznavanjem dežel, saj nam raje prefinjeno spleta mrežo, pri kateri so njeni vozlički križišča med literaturo in kraji, ujetimi v njo.« (Samo Rugelj, Bukla)

»Če bi znal vsak malo rusko in romunsko, bi ponovil kakšno opisano turo.« (Matej Bogataj, Mladina)

Trda vezava, 21,0 x 14,0 cm, 285 strani.