V visoki travi, BE 234S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

V visoki travi

BE 234S

V visoki travi
 • Redna cena:

  20,00 €

 • Popust:

  1,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  19,00 €

 • ISBN:

  9789612422295

 • Avtor:

  Gabriela Babnik

 • Založba:

  Beletrina

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman V visoki travi bo za marsikoga presenečenje, saj je docela osredotočen na slovensko mentaliteto, še več, na prvi pogled gre za tipično podeželsko okolje vse od šestdesetih let prejšnjega stoletja do današnjih dni. Babnikova postavi v ospredje žensko, ki odrašča v zelo skromnih razmerah, se poroči s kasnejšim ambicioznim privatnikom, sama pa dela v tekstilni tovarni.

Skozi mozaično pripoved spoznavamo njeno vse hujšo osamljenost in hkrati zatrte strasti. V visoki travi je roman, izpisan z izjemno metaforičnim jezikom, ki izrisuje na videz stereotipno okolje malih ljudi kot prizorišče resničnih življenjskih dram.

»Bralec tako, pretežno kronološko, spremlja zgodbo Lidijenega življenja, bistveno določeno z njeno subjektivno pristranskostjo, ki poskrbi tudi za presenetljiv, čeprav skrbno pripravljen konec zgodbe. Vsebinske elemente dopolnjuje izdelan slog z bogato in inovativno simboliko ter močno čustveno komponento.« (Tina Bilban, Bukla)

»In imamo prav in je potem v Visoki travi morje okrušenih zgodb, teža jezika in kup literarnih oseb, ki se zavedajo, da to so in jim ni treba skrbeti za nič druga.« (Matej Bogataj, Delo)

Trda vezava, 21,0 x 14,0 cm, 264 strani.