Količina:

0


Znesek:

0,00

Pismo očetu in druga kratka proza (Skice - črtice - novele III)

BE 2171S

Pismo očetu in druga kratka proza (Skice - črtice - novele III)
  • Redna cena:

    25,00 €

  • Popust:

    1,25 € (5%)

  • Spletna cena:

    23,75 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pričujočo tretjo knjigo Kafkove kratke proze vpeljuje njegovo znamenito Pismo očetu, ki ga je avtor napisal leta 1919 in se je izkazalo za eno najbolj pripravnih besedil za psihoanalitične in biografske študije o Kafki.

Ohranilo se je v zapuščini in bilo prvič objavljeno šele leta 1952. Kafka v njem v subtilni literarni maniri problematizira svoj kompleksni in zapleteni odnos z očetom in do zadnjih nadrobnosti razčleni svoje ponesrečeno razmerje z njim. Tudi drama oziroma dialog Varuh grobnice, ki sledi Pismu in ki je nastala v času med letoma 1916 in 1917, je bila objavljena šele po njegovi smrti. Tema so prelomni dogodki na nekem knežjem dvoru, poganjajo pa jih zastrta razmerja moči, prizadevanje protagonistov, da bi se dokopali do njenih vzvodov, in iracionalni dejavniki.

Kafkovi zvezki v oktavu in paralipomena pa zajemajo kratka fragmentarna besedila, ki jih je za silo uredil in redigiral njegov prijatelj Max Brod. V njih zajeti epigramski fragmenti, literarni zametki, zapiski o drugih tekstih in dnevniški zapisi zato terjajo dodatno redigiranje in so v knjižnih izdajah spričo tega deležni raznolikih redakcij.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 186 strani.

O AVTORJU:
Franz Kafka (1883-1924) velja za enega najbolj priljubljenih in provokativnih klasikov svetovne književnosti. Po njegovih delih so snemali filme režiserji svetovnega formata, kot npr. Orson Wells, njegove like pa so v filmih upodabljali Anthony Hopkins, Romy Schneider in drugi. Postal je literarna legenda, čeprav je za časa življenja objavil le manjši del svojega opusa. Cenijo ga bralci po vsem svetu, sedaj pa v celoviti in izčrpni zbirki končno prihaja tudi med slovenske literarne sladokusce. Zbirka, ki bo štiri leta izhajala znotraj Beletrine, obsega enajst knjig; večinoma gre za prvič objavljene ali nove prevode, ki nas bodo popeljali skozi vse plasti Kafkovega dela in življenja.