Zgodbe iz tridesetih let, BE 273S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodbe iz tridesetih let

BE 273S

Zgodbe iz tridesetih let
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Milena Mohorič

 • Založba:

  Beletrina

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Milena Mohorič je mojstrica kratke zgodbe. Ker se je vse svoje življenje ukvarjala z 'ženskim vprašanjem', je junak njene kratke zgodbe seveda ženska. Vendar ne katera koli; večinoma gre za meščansko žensko.

In posledično se zgodi, da skoraj noben drug avtor ali avtorica kratke pripovedne proze ne zna opisati atmosfere slovenskega meščanskega življenja med vojnama tako prepričljivo kot Milena Mohorič. Če ženska v ta svet ne vstopi kot soproga, ima samo še dve možnosti: da je umetnica ali pa femme fatale, »kamen spotike vsem vrlim zakonskim ženam«.

Tako je zakoličen meščanski svet Milene Mohorič. In avtorica ga opazuje in opisuje z antropološko radovednostjo, z veseljem do umetniškega ustvarjanja, z dobrohotnim razumevanjem in večinoma brez ironije ali sarkazma.
Izbor zgodb sta pripravila dr. Lado Kralj in Peter Scherber.

Trda vezava, 15 x 21 cm, 195 strani.