Količina:

0


Znesek:

0,00

Pisma Felice Bauer II (1913 - 1917)

BE 283S

Pisma Felice Bauer II (1913 - 1917)
  • Redna cena:

    39,00 €

  • Popust:

    1,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    37,05 €

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Nekaj več kot 500 pisem, kartic in telegramov, ki jih je Franz Kafka od septembra 1912 do oktobra 1917 napisal svoji dvakratni berlinski zaročenki Felice Bauer, predstavlja bržkone najpomembnejši korpus pisateljevega izjemno obsežnega ter z njegovim literarnim ustvarjanjem in dnevniškimi zapiski tesno povezanega epistolarnega opusa. Čeprav so formalno to ljubezenska pisma, njihova osrednja tema ni ljubezen, temveč Kafkovo pisanje in samoanaliza v procesu nikoli najdene identitete.

Prvi zvezek slovenske izdaje te korespondence zajema pošto iz prvega, najintenzivnejšega leta dopisovanja, drugi pa se začne s pismom iz oktobra leta 1913, ko se v skrhani ljubezenski odnos vplete Felicina prijateljica Grete Bloch, in konča oktobra leta 1917, nekaj tednov po tistem, ko Kafka izve, da je zbolel za tuberkulozo.

Trda vezava, 14 x 21 cm, 430 strani.

O AVTORJU:
Franz Kafka (1883-1924) velja za enega najbolj priljubljenih in provokativnih klasikov svetovne književnosti. Po njegovih delih so snemali filme režiserji svetovnega formata, kot npr. Orson Wells, njegove like pa so v filmih upodabljali Anthony Hopkins, Romy Schneider in drugi. Postal je literarna legenda, čeprav je za časa življenja objavil le manjši del svojega opusa. Cenijo ga bralci po vsem svetu, sedaj pa v celoviti in izčrpni zbirki končno prihaja tudi med slovenske literarne sladokusce. Zbirka, ki bo štiri leta izhajala znotraj Beletrine, obsega enajst knjig; večinoma gre za prvič objavljene ali nove prevode, ki nas bodo popeljali skozi vse plasti Kafkovega dela in življenja.