Količina:

0


Znesek:

0,00

Kako se zaljubiš

BES

Kako se zaljubiš
  • Redna cena:

    23,00 €

  • Popust:

    1,15 € (5%)

  • Spletna cena:

    21,85 €

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pesniška zbirka: Vsaka dobra pesem je v resnici ljubezen, je pa prav ljubezen najzahtevnejša tema, kar si jih lahko izbere resen pesnik v obravnavo. Tudi če sodobnost le intuitivno razumemo, je to dovolj, da vemo, da terja glasno govorjenje o ljubezni v dobi, ki je že davno ponotranjila strah pred naivnostjo in si nadela temni cinizem, posebno avtorsko živost.

Prav v brk »resnim časom« Maja Vidmar ljubezen sooča z lahkotnim pojmom zaljubljenosti, četudi v zbirki nikjer ne srečamo površnega čustva, pač pa izključno izborjene in bivanjsko pogojene različice čustvovanja ter čutenja. Formula teh pesmi je mehčanje meje treh diskurzov: pesemskega, diskurza ljubezni in diskurza razlaganja ljubezni. Rezultat procesa je dokaz, da med njimi ni jasne ločnice. Kar najbolje vedo pesniki, ki so napisali uspešno ljubezensko pesem, in pa bralci, ki ljubezenske pesmi berejo kot najbolj popolno ljubezen.

Trda vezava, 14,5 x 21 cm, 137 strani.

Svobodna književnica Maja Vidmar (1961) je doma iz Nove Gorice in živi v Ljubljani. Do zdaj je izdala šest pesniških zbirk, Razdalje telesa (1984), Način vezave (1988), Ihta smeri (1989), Ob vznožju (1998), Prisotnost (2005) in Sobe (2008). Leta 1999 je za zbirko izbranih pesmi dobila literarno nagrado Hubert-Burda-Stiftung, za knjigo Prisotnost je prejela Jenkovo nagrado, nagrado Prešernovega sklada in dunajsko štipendijo v okviru velike nagrade za vzhodnoevropsko literaturo. V Trstu je leta 2008 prejela nagrado, ki je posvečena Albertu Sabi in vključuje izdajo knjige v italijanščini, lani v Pazinu pa nagrado Mreže gradova književnosti.