Skrivnost užitka* - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Skrivnost užitka*

Skrivnost užitka*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  1,20 € (5%)

 • Spletna cena:

  22,80 €

 • Avtor:

  Emil Filipčič

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  21.06.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Friderika (alias Emila Filipčiča) na čisto običajen zimski dan doseže vest o prejemu nagrade Prešernovega sklada. Radost, ki prevzame protagonista, je naskaljena, in niti blaga ironija, ki se prikrade ob spremljanju protokolarnih obveznosti, ne more prikriti vzhičenega zadoščenja, ki smo mu na slovenski literarni sceni le redko priča. Nenadejano, a potihoma že težko pričakovano priznanje sproži plaz spominov, ki dogodek v sedanjosti duhovito, a mestoma tudi z resnobno zavzetostjo prežarijo z dolgo potjo, ki jo je moral protagonist prehoditi, da je prišel do slavnostne podelitve.

Beremo o Šumiju v vsej njegovi hipijevski slikovitosti, o zabavnem zakulisju legendarnega filma Maja in vesoljček, pa o domala ponarodeli Butnskali. V filipčičevski maniri lagodnega nizanja prigod z mehko nostalgičnim pridihom, ki običajno spremlja pogled nazaj, se sestavlja prava mala avtopsija – užitka.

Trda vezava, 14,5 x 21 cm, 177 strani.