Žive besede in prodorne misli*, Antologija slovenske esejistike - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Žive besede in prodorne misli*

Antologija slovenske esejistike

Žive besede in prodorne misli*
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  2,40 € (10%)

 • Spletna cena:

  21,60 €

 • Avtor:

  Miran Štuhec

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Osem let po izidu Aristokracije jezika in duha, antologijskega pregleda esejistike druge polovice 20. stoletja, je pred nami delo, ki se posveča začetkom minulega stoletja. Dr. Miran Štuhec je iz razvejanega korpusa slovenske esejistike izbral besedila, ki v avtorsko prepričljivem in izbrušenem slogu osvetljujejo ustvarjalne potenciale časa, ki sta ga zaznamovali predvsem obe svetovni vojni.

Štirinajst avtorjev in prav toliko esejev, od najstarejšega, Cankarjevih "Podob iz sanj", do najmlajšega, "Komu zvoni" Juša Kozaka, prek različnih praks določa poetiko slovenskega eseja v letih od 1900 do 1950, in to v najširšem smislu. Delo, ki je opremljeno z izčrpno študijo in beležkami o avtorjih, želi promovirati najvidnejše slovenske esejiste in pokazati, kaj je bilo relevantno v njihovem času in kaj je v esejističnozgodovinskem smislu pomembno tudi še danes.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21 cm, 313 strani.