Biljard v Dobrayu (žepna) - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Biljard v Dobrayu (žepna)

Biljard v Dobrayu (žepna)
 • Redna cena:

  18,00 €

 • Popust:

  0,90 € (5%)

 • Spletna cena:

  17,10 €

 • Avtor:

  Dušan Šarotar

 • Založba:

  Študentska založba

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

V nekdaj imenitnem soboškem hotelu Dobray, s kazinojem in bordelom v nadstropju, se v eni sami noči ob koncu 2. svetovne vojne srečajo in trčijo številne usode. Med tem, ko je na meje pozabljene in skrite pokrajine med Muro in Rabo že privihrala Rdeča armada in je samo še vprašanje ur, kdaj bo osvobojena tudi Sobota, v Dobrayu še vedno igrajo zadnjo partijo biljarda.

Zaspani varaš, ki se naslednje jutro šele prebuja iz morastih sanj, pa so v tišini že naselile tavajoče duše, med njimi je tudi židovski trgovec Franz Schwartz, eden izmed peščice deportiranih, ki so se vrnili iz koncentracijskega taborišča Auschwitz.

Biljard v Dobrayu je avtorjev hommage mestu, varašu, kjer veter vztrajno išče duše, da bi v njih ponovno zazvenel.

Ponatis v mehki izdaji z novo podobo prinaša že ponatisnjeno uspešnico Biljard v Dobrayu po dostopni ceni in v priročnem malem formatu.

Mehka vezava, 10,5 x 17,0 cm, 58 strani

»Delo, ki na novo odpira temo literarne obdelave bivanja v času druge vojne.« (Bernard Nežmah, Mladina)

»Atmosferski akvareli so v Biljardu v Dobrayu tako dominantni, da postanejo na trenutke že kar štrleči, preočitno opozarjajoči sami nase, kar pa ne pomeni, da po sebi niso izvrstni.« (Petra Vidali, Večer)