Količina:

0


Znesek:

0,00

Kameni splav*

Beletrina

Kameni splav*
  • Redna cena:

    25,99 €

  • Popust:

    1,30 € (5%)

  • Spletna cena:

    24,70 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Roman portugalskega Nobelovega nagrajenca Joséja Saramaga (1922–2010) Kameni splav s svojo igrivo fantastiko slika več kot zabavno sliko povsem realnega sveta, Evrope, ujete v iskanje svoje prave identitete.

Ko Joanna Carda z brestovo palico zariše v pesek črto, ki je ni mogoče izbrisati, Joaquim Sassa v morje zaluča kamen, ki noče pristati, ko začne Joseju Anaicu slediti jata škorcev in se nit nogavice, ki jo para Maria Guavaira, vleče v neskončnost, sledi neizbežno. Pirenejsko gorovje se razklene in Iberski polotok splava po vodi.

Dogodek pretrese mednarodno politiko in sproži proteste javnosti, ji zajamejo celotno Evropo. ZDA in Kanada sklicujeta tajne konference in načrtujeta strategijo ravnanja s priseljenci iz novih sosedskih držav. Medtem se dve ženski, trije moški in pes, povezani s skrivnostno modro nitjo, odločijo poiskati konec sveta. Čeprav je ta, zaradi spremenjene perspektive, precej blizu, se za pomembnejšo izkaže tista bližina, ki se ustvari med njimi.

Trda vezava s ščtinim ovitkom, 14 x 21 cm, 337 strani.

O AVTORJU:

José Saramago je avtor, ki mu je nihče drug kot Harold Bloom pred leti nalepil imenitno oznako »najbolj impresivnega živega romanopisca na planetu« oziroma za pisatelja, ki »zasenči vse druge žive evropske in ameriške avtorje, pa naj pišejo v angleščini, španščini ali portugalščini.«