Količina:

0


Znesek:

0,00

Poletje v gostilni

BES

Poletje v gostilni
  • Redna cena:

    24,00 €

  • Popust:

    1,20 € (5%)

  • Spletna cena:

    22,80 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Zgodbo romana Poletje v gostilni pripoveduje študentka slovenščine in sociologije Nastja. Ko ji med poletnimi počitnicami ne uspe najti dela v svoji stroki, se zaposli v srbski gostilni na obrobju Ljubljane. Tam se znajde v središču vsega, kar jo na tem svetu moti, od narobe izpisanih imen vin na meniju, do mehkih ć-jev in trdih l-jev v govoru zaposlenih, še najbolj pa dejstvo, da se je, intelektualka z arzenalom latinskih rekov na jeziku, znašla v situaciji, kjer takšni atributi ne zaležejo prav dosti.

Avtorica je poudarila, da je roman tako dodelan, da ne daje vtisa, da je prvenec. Čeprav gre za roman o odraščanju, je problematika obravnavana na takšni ravni, da zadovolji tudi odraslega bralca. Kot je povedala avtorica, ima roman nekaj avtobiografskih prvin, saj je sama delala v gostilni s srbsko hrano. Dodala je, da je delo v gostinstvu sicer med najpogostejšimi študentskimi deli in da se lahko človek ob njem marsikaj nauči o svetu, pa tudi o potrpežljivosti. Po drugi strani je to delo, ki mladega intelektualca najbolj razvrednoti.

"Res smešno (in tudi priročno) je, da se ljudje lahko obnašamo tako neodvisno od tega, kar se dogaja pod našim površjem."

Mehka vezava, 204 strani.

O AVTORICI:

Lara Paukovič (1993), podiplomska študentka primerjalne književnosti in anglistike. Večino prostega časa žrtvuje za urednikovanje literarne sekcije kulturne platforme Koridor – križišča umetnosti, pisanje za različne medije, obiskovanje in organizacijo literarnih dogodkov ter pisanje lastne proze. Ljudje ji pogosto očitajo, da se ne zna zabavati. Kar je tudi res.