Količina:

0


Znesek:

0,00

Jure Detela: Zbrane pesmi, 1. in 2. del

Beletrina

Jure Detela: Zbrane pesmi, 1. in 2. del
  • Redna cena:

    49,00 €

  • Popust:

    2,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    46,55 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 46,55 € (0%)

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Do danes je velika večina njegove poezije ostala v rokopisu. V več kot 1000 strani obsegajoči knjigi Zbrane pesmi, ki jo je uredil Miklavž Komelj, so po kronološkem vrstnem redu prvič zbrane vse njegove pesmi, verzni fragmenti in osnutki, vključene pa so tudi vse tri njegove doslej objavljene pesniške zbirke ter revialno objavljene pesmi.

Knjiga je rezultat urednikovega večletnega sistematičnega, poglobljenega preučevanja pesnikove literarne zapuščine in dvajsetletnega poglobljenega preučevanja njegovega opusa. Opremljena je z opombami, v katerih so predstavljene tudi verzne variante in okoliščine nastanka pesmi. Knjiga omogoča popolnoma nov pogled v opus velikega pesnika in njegove misli; kot taka ima prelomen pomen za razumevanje poezije v slovenskem jeziku dvajsetega stoletja.

Trda vezava v ovitku, 17,5 x 22 cm, 1816 strani.

O AVTORJU:

Poezijo Jureta Detele (1951–1992) so v času njegovega življenja zares cenili le nekateri redki poznavalci poezije, danes pa začenja tudi širša javnost odkrivati, da je bil to ključni pesnik svojega časa v slovenskem jeziku; tako je bila leta 2017 njegova pesem v središču Mednarodnega grafičnega bienala v Ljubljani, decembra pa je izšla prva izdaja njegove poezije v Ameriki. Detela je zelo aktualen tudi kot mislec, ki je poskušal povsem na novo opredeliti razmerje med ljudmi in drugimi bitji, kar je bistveno določilo tudi njegove pesniške postopke.