Količina:

0


Znesek:

0,00

Zbrane pesmi 2 - Paul Celan

Beletrina

Zbrane pesmi 2 - Paul Celan
  • Redna cena:

    39,00 €

  • Popust:

    1,95 € (5%)

  • Spletna cena:

    37,05 €

  • Najboljša cena* v 30 dneh: 37,05 € (0%)

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Izjemni opus enega največjih pesnikov 20. stoletja je s to knjigo končno v celoti dostopen v slovenskem jeziku. Prvi zvezek Zbranih pesmi je obsegal prve štiri Celanove pesniške zbirke (Mak in spomin, Od praga do praga, Rešetka jezika, Nikogaršnja roža), drugi zvezek pa nadaljnjih pet, ki jih je izdal bodisi avtor sam bodisi so se ohranile v njegovi zapuščini (Obrat diha, Nitna sonca, Prisila luči, Snežni part, Dvorje časa), skupaj z nekaterimi poetološkimi besedili v dodatku.

Dvojezična, nemško- slovenska izdaja je opremljena z nujnimi opombami, ki obsegajo stvarne podatke, vire, medbesedilne navezave in prevodna pojasnila, nujna za razumevanje pesmi. Prevod in spremno besedo je pripravil dr. Vid Snoj.

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 14,5 x 21 cm, 1296 strani.


»Eden največjih pesnikov nemškega jezika, med najbolj nadarjenimi pisci 20. stoletja.« - University of California Press

»Evropska literatura pozna zelo malo bolj plemenitih vzgibov od Celanovega, ki vztraja s preroško pesmijo v svetu, ki je postal tuj in grozljiv.« - The Guardian

O AVTORJU:Romunsko-nemški pesnik in prevajalec Paul Celan (1920–1970) je eden največjih, če ne celo največji pesnik 20. stoletja. O njem so mdr. pisali véliki filozofi 20. stoletja (Gadamer, Lévinas, Derrida), na Slovenskem pa je našel veliko občudovalcev in bralcev, sledi njegovega ustvarjanja najdemo pri številnih pesnicah in pesnikih. Celan, ki je po drugi svetovni vojni emigriral v Francijo in tam pisal v nemščini, jeziku nacističnih morilcev svojih judovskih staršev, je življenje zaključil s prostovoljno smrtjo v Seni.