Kritika in klinika, KO 055S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Kritika in klinika

KO 055S

Kritika in klinika
 • Redna cena:

  25,00 €

 • Popust:

  1,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  23,75 €

 • ISBN:

  9789612422905

 • Avtor:

  Gilles Deleuze

 • Založba:

  Beletrina

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kritika in klinika je Deleuzov izbor tekstov o literaturi, natančneje o temeljnih konceptih in dilemah literature. Deleuze zastavlja vprašanje pisave, natančneje "manjšinske" pisave, ki v svojem jeziku izumlja nov, tuj jezik.

Takšna pisava, ki jo lahko najdemo v literarni umetnosti, spravlja na površje notranjo zunanjost jezika in s tem pisavo nagiba v "delirij". toda ta delirij ni nevrotičen, temveč onkraj nervoze izsili "zdravje". Pisatelji tako po Deleuzu niso bolniki, temveč zdravniki civilizacije. Knjiga tako odpira tudi vprašanje odnosa med filozofijo in literaturo. Tega odnosa se loteva v obeh smereh. Ne le da poskuša izčrpati filozofske koncepte, ampak poskuša tudi preko poezije povedati nekaj novega o filozofiji.

Spremna beseda Rok Benčin.

Mehka vezava, 244 strani.