Količina:

0


Znesek:

0,00

Inženirji duše

KODA 062S

Inženirji duše
  • Redna cena:

    29,00 €

  • Popust:

    1,45 € (5%)

  • Spletna cena:

    27,55 €

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Leta 1932 je Stalin prvikrat uporabil frazo ‘inženirji duše’ in z leti je to postal še predobro znan in zastrašujoč koncept. Pisatelji naj bi – enako kot pravi inženirji – pripomogli k definitivni utemeljitvi komunističnega paradiža ter pomagali zgraditi t.i. ‘novega človeka’. Pisateljem so oblasti kot dodatno nalogo namenile tudi hvalo graditeljev in tako so dela o ogromnih gradbenih projektih prerasla v poseben žanr literarne propagande.

Nizozemski novinar in pisatelj Frank Westerman je potovanje po literarni zgodovini združil s svojim resničnim potovanjem po Rusiji, saj si je pobliže ogledal in podrobno raziskal ostanke in posledice megalomanskih gradbenih del. Knjiga Inženirji duše ni samo rekonstrukcija preteklosti, temveč avtor v njej nenehno posveča pozornost tudi dandanašnji Rusiji.

Literatura, tehnika in sodobna družba so glavni stebri, na katerih sloni ta kratkočasno napisano delo, ki je obenem kulturna analiza, zgodovinski brevir, literarna študija in portret ruske družbe 20. stoletja.

Mehka vezava, 14 x 20 cm, 298 strani.