Vedrenje vedrine, KODA 54S - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Vedrenje vedrine

KODA 54S

Vedrenje vedrine
 • Redna cena:

  29,00 €

 • Popust:

  1,45 € (5%)

 • Spletna cena:

  27,55 €

 • Avtor:

  Janko M. Lozar

 • Založba:

  Študentska založba

 • Datum izida:

  15.03.2002

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Vedrenje vedrine, knjižni prvenec filozofa Janka Lozarja, izhaja iz uvida v nova razpoloženja evropskega človeka v našem, 21. stoletju. Medtem ko so v prejšnjem stoletju, recimo pri Heideggeru, prevladovali eksistenciali, kot sta skrb in tesnoba, Lozar analizira njim nasprotna oz. dopolnjujoča razpoloženja, kakršna izvirajo iz radosti biti, drugače rečeno, iz vedrine. Vedrina označuje človekovo razpoloženje, duševni občutek, torej čustvo, hkrati pa govorimo tudi o vedrini neba. Vsak od nas ve, da veder človek ve, kako in kakšno je vedro nebo. Torej je treba le poiskati odgovor na vprašanje, kako to, da smo pripravljeni potrpežljivo naklanjati pozornost oblačnemu nebu, ki se jasni in vedri. Zakaj premoremo, se vpraša, čakanje nase, da postanemo bitja pod vedrim nebom. S temi vprašanji pa se avtor že spusti v kritčni pogovor, se pravi, v osmišljajoči dialog z vodilnimi misleci naše kulture oz. civilizacije, tja nazaj do Platona in Parmenida. V tem kontekstu je zlasti očitna avtorjeva mišljenjka, posledično pa tudi terminološka inovativnost. (iz recenzije Tineta Hribarja)

Mehka vezava, 16 x 23 cm, 359 strani.

Janko M. Lozar, rojen 1973 v Črnomlju, je predavatelj na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Ljubljani. njegovo raziskovalno delo se umešča v fenomenološko polje in izhaja predvsem iz razmislekov o nihilizmu, krizi evropske umnosti in zgodovino biti, kot so jih razvijali Nietzsche, Husserl in Heidegger. Doslej je objavil več znanstvenih člankov v domačih in mednarodnih znanstvenih revijah. Pričujoča knjiga je njegov prvenec.