Zablode postsocializma, ZBIRKA KODA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Drage bralke in bralci, BON-2021 lahko koristite tudi za nakupe knjig v knjigarni Galarna.si. Najnižji možni znesek koriščenja bona je 50 €.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zablode postsocializma

ZBIRKA KODA

Zablode postsocializma
 • Redna cena:

  24,00 €

 • Popust:

  2,40 € (10%)

 • Spletna cena:

  21,60 €

 • Avtor:

  Vesna V. Godina

 • Založba:

  Beletrina

 • Datum izida:

  29.01.2015

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Slovenska situacija spominja na šolarja, ki dobi matematično nalogo, ki je sploh ne prepozna. In je zato ne more izračunati. Iz česar sledi prvi odgovor na zgornje vprašanje: najprej je treba razumeti problem. Šele nato vleči poteze za njegovo reševanje.Knjiga se ukvarja s socialno in kulturno antropološko analizo postsocializma v Sloveniji. Temeljno izhodišče analize je, da je Slovenija v zadnjih dvajsetih letih uvajala kapitalizem na neindigenizirani način, kar je nujno proizvedlo ne le ekonomske, ampak tudi socialne, politične in druge negativne posledice, ki se kažejo v socialni, politični, moralni in ekonomski krizi. Provokativna analiza Vesne Vuk Godine izhajala iz socialno in kulturno antropološkega razumevanja družbenih sprememb in vloge ekonomije v njih, saj uporablja tako medkulturno evidenco kot tudi analizo slovenskih kulturnih tradicij in kozmologije.

O AVTORICI:

Vesna Vuk Godina je socialna in kulturna antropologinja, izredna profesorica za socialno in kulturno antropologijo. Leta 2003 je kot Fulbrightova štipendistka raziskovala in poučevala na Hawaii Pacific University (HPU) na Havajih. Raziskuje zgodovino antropoloških teorij, študije kultura?osebnost, socializacijski oz. inkulturacijski proces (posebej narcisistično socializacijo), postsocialistične družbe (predvsem problem neindigenizirane tranzicije, modernizacije in modernosti) ter multietnične družbe (predvsem nekdanjo jugoslovansko in sodobno havajsko družbo). Od leta 2008 pa izvaja tudi terensko antropološko raziskavo otoka Molat na Hrvaškem. Ukvarja se tudi s pisanjem za revije in časopise (kolumnistka One, sobotne priloge Večera, priloge Pogledi Večera, Vive) ter s pisanjem poljudnih tekstov (Havaji na papirju, 2005).

Trda vezava s ščitnim ovitkom, 17 x 23,5 cm, 377 strani.