Zgodba mojega življenja, CASANOVA posebna izdaja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Zgodba mojega življenja

CASANOVA posebna izdaja

Zgodba mojega življenja
 • Redna cena:

  12,00 €

 • Popust:

  0,60 € (5%)

 • Spletna cena:

  11,40 €

 • Avtor:

  Giacomo Girolamo Casanova

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Maja Novak

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Oboževal je čokolado. "Oboževanje" je tako kot "užitek" čarobna beseda današnjih reklam. Giacomo Girolamo Casanova, vitez Seingaltski, bi se v svetu marketinga znašel kakor riba v vodi.

S svojo lucidno ironijo je za dvesto let prehitel svoj čas. Hkrati pa je bil s svojim hedonizmom in po večini bolj mlačnimi poskusi, da bi podedovani korpus etičnih vrednot nadomestil z novim (ki ga ni našel), značilen predstavnik evropske inteligence 18. stoletja, ki se je pravkar iztrgala baročno prenapetim verskim vplivom in s polnimi pljuči zajela hladni zrak razsvetljenstva; to je obdobje, ko papež razpusti jezuitski red in se vojne nič več ne bijejo zaradi katolištva in protestantstva, temveč zaradi tako otipljivih stvari, kot sta zemljiška posest in mednarodna trgovina.

Trda vezava, 13,5 x 20,5 cm, 246 strani.

Giacomo Girolamo Casanova (1725 – 1798) velja za neutrudnega osvajalca, večnega nomada in nenazadnje tudi pisatelja. Rojen v Benetkah, vendar nikjer zares doma, saj je bil neprestano na poti, bežeč pred dolgovi, ženskami in njihovimi razjarjenimi možmi. Starost je preživljal kot knjižničar v Duškovu na Češkem, kjer je bolan in osamljen leta 1798 tudi umrl. Napisal je obsežne spomine Moje življenje, ki so šele leta 1960 izšli v popolni, necenzurirani obliki.