Le kaj je pisal svojim Alicam, posebna izdaja 056 - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Le kaj je pisal svojim Alicam

posebna izdaja 056

Le kaj je pisal svojim Alicam
 • Redna cena:

  5,00 €

 • Popust:

  0,25 € (5%)

 • Spletna cena:

  4,75 €

 • Avtor:

  Lewis Carrroll

 • Založba:

  Študentska založba

 • Prevajalec:

  Branko Gradišnik

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Za profesorja logike, ki je občasno segel tudi po peresu in ustvaril ene svetovno najbolj znanih otroških pripovedk, v vsakodnevnem življenju pa je veljal za dokaj zadržanega, zapetega in drobnjakarskega profesorja z imenom Charles Ludwidge Dodgson, se je ohranila obširna korespondenca, katere najzanimivejši del so pisma številnim otrokom Carrollovih sorodnikov iz znancev.

V teh pismih zaživi imaginativna moč, iskrivost, igrivost, ki jo sicer poznamo le iz Carrollove Alice. Skozi pisma smo priča vzpostavitvi prostorov obrnjene logike, v šale zapakiranih paradoksov in umetelno artikuliranih logičnih preiskusov, hkrati pa velikega sentimenta. Ta odkriva Carrolla, ki je v družbi, kot rečeno, veljal za dolgočasnega moža pravil, za neprekosljivega zabavljača, humorista, predvsem pa izjemnega stilista. Izjemen prevod izbora pisem izpod peresa Branka Gradišnika je pospremljen s številnimi Carrollovimi risbami, ki so deli izvirnih pisem,in s Carrollovimi fotografijami dopisnih prijateljic. Izdajo zaokroža poglobljena spremna beseda poznavalca Carrolla in njegovih Alic Mihe Mohorja.

Trda vezava, 13,5 x 21 cm, 248 strani.