Češki glasbeniki na Slovenskem*, V 19. IN NA ZAČETKU 20.STOLETJA - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Količina:

0


Znesek:

0,00

Češki glasbeniki na Slovenskem*

V 19. IN NA ZAČETKU 20.STOLETJA

Češki glasbeniki na Slovenskem*
 • Redna cena:

  33,00 €

 • Popust:

  1,65 € (5%)

 • Spletna cena:

  31,35 €

 • Avtor:

  Hernej Weiss

 • Založba:

  Založba Litera

 • Datum izida:

  07.02.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: ni na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Pričujoča knjiga predstvlavlja izjemno dragoceno študijo pretoka čeških in slovenskih glasbenikov v stoletja dolgi neprekinjeni kontuiteti medsebojnega oplajanja. Kulturno – političnemu okviru sledi najprej analiza pomena posameznih čeških glasbenikov na Slovenskem. Zatem avtor razčlenjuje vpliv osrednjih čeških glasbeno – pedagoških institucij na oblikovanje tam šolajočih se slovenskih glasbenikov. Posebno obsežno poglavje knjige je namenjeno glasbeno -ustvarjelnemu delovanju čeških glasbenikov na Slovenskem. Razprava jasno analitično potrdi, da so prav češki glasbeniki v mnogočem ključno zaznamovali nastanek in razvoj prenekaterih osrednjih glasbenih zvrsti pri nas.
Poleg tega velja poudariti, da gre za delo, ki v mnogečem prvič odkriva ne le nekatera manj znana glasbeniška imena, temveč se posveča tudi kompozicijskim področjem, ki na Slovenskem še vedno veljajo za neraziskana.

Trda vezava, 21 x 14 cm, 616 strani.