Monografija France Slana, ekskluzivna izdaja - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Monografija France Slana, ekskluzivna izdaja

Monografija France Slana, ekskluzivna izdaja
 • Monografija France Slana, ekskluzivna izdaja
 • Redna cena:

  149,90 €

 • Popust:

  22,49 € (15%)

 • Spletna cena:

  127,41 €

 • Avtor:

  France Slana

 • Založba:

  Samozaložba

 • Datum izida:

  25.03.2013

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Slikar France Slana se je močno uveljavil in postal pojem v šestdesetih letih 20. stoletja s temačnimi slikami propadajočih mlinov in domačij, poslej pa se je njegov opus motivno in izrazno še razširil in postal bolj vitalističen, prepojen z umetnikovo življenjsko energijo in vse bolj neposreden, a v glavnih poudarkih v osnovi vse do danes izhaja iz njegovih mladostinih izhodišč, zazrtih v proslavljanje izginevajočih lepot.

Umetnik je po končani ljubljanski likovni šoli veliko razstavljal po nekdanji Jugoslaviji in študijsko potoval po Evropi in Egiptu, kjer je leta 1957 kot svoje največje priznanje prejel prvo nagrado za slikarstvo na binealu v Aleksandriji. Za ciklus porušenih akvarelov Skopja je leta 1964 prejel nagrado Prešernovega sklada ter zatem doživel več knjižnih monografij.

Zdaj se po več desetletjih, po samostojnih razstavah v ljubljanski Moderni in Mestni galeriji, ponovno vrača v Ljubljano z večjo pregledno razstavo na Ljubljanskem gradu, ki zajema dela iz njegove bogate zasebne zbirke in tudi iz ljubljanske Moderne galerije ter zasebnih zbirk.
Razstava bo iz Ljubljane poleti 2013 v razširjeni obliki prestavljena tudi v galerijske prostore gradu v Slovenski Bistrici. Ustvarjalci želijo, da bi ponovno opozorila na pomen Slanovega ustvarjelnega opusa, ki je že dolgo vključen v slovensko likovno zgodovino, saj velja umetnik s svojim mladostnim delom za enega prvih mojstrov našega informelsko občutenega krajinarstva ter za enega najboljših slovenskih akvarelistov.

PRESTIŽNI IZVOD!

Trda vezava, 35 x 35 cm, 323 strani.