Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja MV - Hitra dostava in bogat izbor

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov

Zaradi izrednih razmer in omejevanja širitve koronavirusa tako pošta kot DPD naprošata, da spletne nakupe poravnate vnaprej (predračun, kartice, paypal). Hvala za razumevanje.

Količina:

0


Znesek:

0,00

Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja MV

Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja MV
 • Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja MV
 • Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja MV
 • Redna cena:

  27,90 €

 • Popust:

  19,91 € (71%)

 • Spletna cena:

  7,99 €

 • Avtor:

  Rhonda Massingham Hart

 • Založba:

  Cangura 2012

 • Prevajalec:

  Dora Debeljak

 • Datum izida:

  15.04.2013

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Ste vrtnar, ki ima omejen prostor in premalo časa? Poizkusite si hrano vzgajati v višino! Knjiga vas bo navdihnila, da boste iskali svoje lastne rešitve in zelenjavo gojili tudi na majhnih zaplaticah »orne zemlje« ali pa na balkonih.
Pripravite posode in opore, domišljijo spustite z vajeti in spet se boste lahko naužili več pristnih okusov zelenjave in sadja, ki ste jih morda že pozabili.

Na zelo majhni zaplati zemlje si lahko obdelovalno površino povečate v višino. Sadite sadje in zelenjavo takih vrst, ki se vzpenjajo, obešajo ali pa zvijajo proti soncu. Na majhnih, omejenih prostorih je manj plevela in tudi škodljivcev, pridelek pa večji. Začnite z grahom in fižolom, ki sta prava zvezdnika med vzpenjavkami, potem pa raziskujte še druge možnosti navpične rasti pri drugih priljubljenih vrtnih pridelkih.
- Paradižnik vzgajajte v viseči posodi, pobirajte ga z bingljajočih stebel.
- Kumare vzgajajte navzgor po poševnem okvirju v obliki črke A.
- Melono privežite na ogrado in izdelajte zanke, zibke, ki bodo nosile težke sadeže.
- Sladki krompir zvijajte skozi oporo, veselite se rastline, ki vam bo z zelenjem v okras, krompir pa si boste izkopali za večerjo.
- Ukrotite buče, ki lezejo vsepovprek, in z njimi oblecite indijanski šotor, namesto da vam jemljejo dragoceni prostor v vrtu.

Rhonda Massingham Hart je vrtnarska mojstrica in avtorica številnih knjig, med katerimi je tudi Vertikalna vzgoja zelenjave in sadja. Piše članke za najrazličnejše revije, tudi za Flower & Garden, Woman's Day in Fine Gardening. Veliko piše o tehnikah biološkega vrtnarjenja in živi v ameriški zvezni državi Washington.

Mehka vezava, 19 x 25 cm, 168 strani.